Inchide

Actorul Zoltan Lovas vă recomandă...


Bulion pentru pizza sau 2 în 1!

 Cu siguranţă, a sosit sezonul gătitului pentru iarnă. Azi am pregătit şi noi bulion. “Nimic spectaculos!”, veţi spune. Trebuie însă să vă vând un pont legat de arome inedite.

 

Fierbeţi în bulionul de roşii din căldare (a propos, ştiaţi că celebrul bulion vine din franţuzescul bouillir – a fierbe?) şi câteva frunze de ţelină, de leuştean şi, neapărat, câteva tulpini de mărar sălbatic, vor potenţa aroma şi, mai cu seamă, dulceaţa roşiilor! Dacă vă place gustul iute, puteţi adăuga feliuţe de ardei iuţi, de ce nu? După ce îl turnaţi în sticle, păstraţi un litru şi puneţi-l din nou la fiert într-o cratiţă pe aragaz. Adăugaţi în el sos de soia, o lingură de zahăr brun şi câteva picături de ulei de măsline. Lăsaţi-l să fiarbă până se îngroaşă, va deveni un sos fantastic pentru pizza.

În timp ce fierbeţi sosul, pregătiţi şi aluatul: 1 kg de făină, un pahar cu apă călduţă în care dizolvaţi drojdia, un vârf de cuţit sare, unul de zahăr şi, bineînţeles, o jumătate de pahar de ulei de măsline. Frământaţi totul, întindeţi aluatul, întindeţi deasupra sosul pe care tocmai l-aţi fiert şi adăugaţi ce vă place. Noi am pus cârnaţi ungureşti picanţi şi caşcaval afumat. Puteţi adăuga ciuperci, porumb, bacon şi câte şi mai câte…Să aveţi poftă!