Inchide

AI NOȘTRI DE PRETUTINDENI - aşteptări electorale


În pragul alegerilor  locale, am încercat să aflăm care sunt aşteptările unor chişeuani de peste hotare cu privire la cei care vor administra oraşul: viitorul primar şi echipa sa

Ce ați dori să aducă alegerile locale la Criş pentru următorii patru ani? Considerați că lucrurile stau bine în varianta actuală sau ar merita o schimbare de garnitură?

„Știm cu toții că ar fi timpul unei schimbări, timpul să avem alegeri corecte. Ne-am dori un primar care să rezolve problemele comunității şi, de ce nu, să creeze pentru noi, cei plecați din țară, un cadru favorabil pentru a  ne întoarce acasă. Aşteptăm de la următoarea conducere a oraşului să țină cont de părerile chişeuanilor care au acumulat experiență în alte țări, să putem construi împreună un mediu trainic la Criş şi, poate cel mai important, să nu se vândă doar străinilor! Dacă am fi acasă am merge cu siguranță la vot din dorința de a aduce schimbarea în oraşul nostru”.

Robi Varga şi Mihaela Drăgan, Castellon, Spania

„Am vrea ca aceste alegeri locale să producă o schimbare în  viața oamenilor nevoiaşi, care o duc greu din cauza lipsurilor. Cu toții ştim că niciodată nu ne putem baza pe promisiuni. Ceea ce oamenii au nevoie este siguranța că vor avea cele necesare traiului. „Și nu căuta folosul tău, ci folosul celor din jurul tău!” Doresc ca aceste alegeri sa aducă locuri de munca, construirea cât mai multor locuințe ANL în oraşul Chişineu-Criş si Nădab şi să ofere locuitorilor oraşului viață mai uşoară. Și, cel mai important, să nu mai existe favoritism, iar toți oamenii să fie tratați egal! Având în vedere situația actuală, considerăm că e nevoie de schimbare. O schimbare de gândire şi de atitudine…şi anume “nu lăsa pe mâine ce poți face azi!” si “adu-ţi aminte de cele promise, ca să le poți îndeplini!” Împlinind ce ai promis, înseamnă ca ai făcut ce trebuia şi astfel vei avea rezultate”.                                                                                                                              

   Emanuel şi Cristina Pitas (Nițu), Auckland, Noua Zeelandă

„Ne-am dori ca alegerile locale să aducă o echipă de oameni tineri, mai capabili, cu orientare europeană şi cu o perspectivă clară asupra dezvoltării oraşului pe termen lung. E foarte important ca echipa care va conduce oraşul în următorii patru ani să aducă schimbarea mentalităților învechite. Pentru aceasta e nevoie de oameni  cu spirit de acțiune şi cu viziuni moderne. Este necesar ca viitorul primar să pună accentul pe nevoile tinerei generații, în special pe educația tinerilor. O atenție acordată problemelor tinerilor şi un buget adecvat pentru activitățile lor ar aduce mai multă disciplină şi respect în cadrul comunității. Ne-ar plăcea ca de fiecare dată când ne întoarcem la Criş să putem observa schimbări vizibile, în folosul celor de acasă”.

Ioan Baba (Butzi) şi Luciana Mureşan, Stockholm, Suedia

Laurenţiu Gavra