Inchide

Asfaltare străzi: Nădab - 4200 m, Pădureni - 520 m, Chișineu-Criș - 1070 m


sat aparținător Nădab
sat aparținător Nădab

În cadrul proiectului pe anul 2014 “Asfaltare străzi în orașul Chișineu-Criș și satul aparținător Nădab” au fost prevăzute pentru a fi asfaltate străzile Ion Slavici, Octavian Goga, Salcâmului, Nadășului, Someșului (Nădab), Cuza-Vodă, Nicolae Iorga (Chișineu-Criș), Ana Ipătescu, Liliacului (Pădureni).

Din documentarea noastră realizată pe teren, am constat că lucrările pe străzile din Nădab au fost finalizate, în jur de 4200 metri fiind proaspăt asfaltați. Pe lângă străzile mai sus menționate, au mai fost asfaltate în anii trecuți și Octavian Goga parțial, Vasile Sechel, Zărandului parțial și Dohangiei.

În prezent, în Nădab, din datele pe care le deținem, din totalul de aproximativ 16.000 metri de străzi, sunt asfaltati în jur de 10.000 metri, adică peste 62 %.

Comparativ, în Pădureni, nici un metru de strada nou asfaltată. S-a așternut un covor nou asfaltic doar parțial pe strada Liliacului pe porțiunea care avea asfalt și înainte de anii ’90 și Ana Ipătescu, de asemenea asfaltată în urmă cu mulți ani. Cele 2 străzi însumează aproximativ 520 metri din totalul de peste 10.500 metri de străzi ale Pădureniului, asta dacă nu ținem seama de porțiunile care fac parte din șoselele europene ce străbat cartierul, aflate în exploatarea CNADR. În prezent, în Pădureni sunt asfaltați în jur de 1570 metri, adică 15 %. Dacă introducem în calcul și porțiunile de pe cele două șosele europene ce străbat Pădureniul, ajungem la 2950 metri străzi asfaltate, procentul crescând la aproape 25 %.

Până în prezent, în Chișineu-Criș, este prevăzută asfaltarea unei porțiuni de aproximativ 130 metri pe strada Cuza-Vodă și Nicolae Iorga, 580 metri. În plus, s-a asfaltat parțial strada Crișana, 360 metri, adică un total de 1070 metri. 

Redacția ZC

Galerie Foto