Inchide

Asociația Speranță pentru România - caritate și ajutor umanitar


În acest număr al ziarului ne-am prospus să vă aducem în atenție activitatea câtorva tineri din Sepreuș, foști elevi ai liceelor din Chișineu-Criș, care prin implicarea și bunăvoința lor reușesc să vină în ajutorul tot mai multor oameni defavorizați. "Activitățile noastre umanitare au început în 2006 de la o farfurie cu mâncare caldă oferită unui bătrân din județul Caraș Severin. Văzând mulțumirea bătrânului și satisfacția pe care ți-o poate oferi un astfel de gest, am hotărât să continuăm ..." ne-a mărturisit Samuel Negoiescu, președintele Asociației Misiunea Speranță pentru România.

Astfel, această asociație umanitară a fost gândită pentru a veni în ajutorul celor mai vulnerabile categorii sociale: persoane vârstnice singure, copii ai străzii, copii cu boli grave, copii orfani, mame văduve, copii aflați în pragul abandonului școlar, persoane cu handicap, toate activitățile de ajutorare fiind organizate cu ajutorul voluntarilor.

Potrivit președintelui organizatiei, proiectele umanitare se referă pe de-o parte la ajutor financiar pentru persoanele care depind de această finanțare (copii bolnavi de cancer, leucemie sau alte boli grave, bătrânii fără familie), iar pe de altă parte, se referă la sprijinirea persoanelor în vederea dezvoltării unei afaceri, pentru ca într-un viitor apropiat să se susțină singure, pe principiul ,, nu-i da omului mereu pește, dă-i o undiță și învață-l să pescuiască''.

Printre cele mai recente realizări, se numără: suportarea tratamentului lunar împotriva leucemiei pentru Andrada Uskar, sponsorizarea taxei școlare la Facultatea de Medicină Victor Babeș din Timișoara pentru Swizen, un tânăr din Uganda, devenit un caz umanitar la noi în țară, amenajarea unei case pentru 4 surori minore din Șepreuș, orfane de ambii părinți (caz mediatizat și de Televiziunea Română, în cadrul emisiunii Odată în viață), amenajarea și susținerea financiară a unui adăpost special pentru 14 persoane vârstnice paralizate și care nu au o familie, în localitatea Cermei, construirea unui nou adăpost pentru persoanele vârstnice și fără familie, ce va avea 60 de locuri, împărțirea a peste 80 de pachete de alimente cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru familiile sărace, aprovizionarea cu lemne de foc a 12 familii de bătrâni. Pe lângă aceste acțiuni, asociația susține anual  copiii săraci, cu risc crescut de abandon școlar, oferindu-le rechizite școlare, urmărind să crescă numărul copiilor ce pot fi ajutați în acest sens la 150 pe an.

"Toate proiectele noastre se realizează numai cu ajutorul donațiilor și al sponsorizărilor,  sponsorii noștri fiind atât persoane fizice cât și persoane juridice. Din acest motiv oferim o transparență maximă în folosirea fondurilor, oferindu-le sponsorilor posibilitatea, dacă doresc, să participe direct, cu noi, în proiectele umanitare." precizează președintele asociației.

Începând cu anul 2014, asociația se va axa și pe  activități economice, urmând ca veniturile obținute să fie direcționate înspre cazurile umanitare în care este implicată. Astfel, prima librărie umanitară online din țară este pe punctul de a fi lansată, putând fi accesată la adresa de internet  www.librariaumanitara.ro. În acest fel, orice client devine un donator în mod indirect, alegând să comande o carte de la această librărie.

"Ne dorim în felul acesta să atragem mai multe venituri, pentru a putea continua acțiunile în care suntem implicați. Tot pe lista planurilor pentru acest an care tocmai a început este și proiectul ,,Acasă la noi se citește'', prin care ne vom implica mai mult în susținerea copiilor premianți sau care învață foarte bine și provin din familii sărace, precum și sprijinirea a 5 familii în vederea deschiderii de mici ferme de animale, ajutându-le astfel să își dezvolte o sursă de venit", conchide Samuel.

Mai multe detalii referitoare la cazurile preluate și susținute precum și informații despre modalitățile de sponsorizare, în cazul în care se găsesc persoane interesate, pot fi găsite pe pagina de internet www.sperantapentruromania.ro sau la numărul de mobil 0749-402098.

 

                                                                                                                 Corina Dumitraș

Galerie Foto