Inchide

Compot de gutui


Compot de gutui pentru iarnă, o rețetă simplă și delicioasă!

Timp de preparare: mediu.

Complexitate: mediu.

Ingrediente

1,5 kg gutui curățate

apa

zahăr

½ lămâie

Mod de preparare

1. Pe masură ce cureți fructele de coajă și de sâmburi, pune-le în apă rece în care ai turnat sucul de lămâie.

2. Pune gutuile tăiate dupa preferință (cuburi sau felii) în borcanele sterilizate și umple-le cu apă rece, cât să le acopere.

3. Răstoarnă apoi lichidul din borcane într-o oală încăpatoare. Adaugă câte trei linguri cu zahăr pentru fiecare borcan cu fructe și lasă să fiarbă până se leagă un sirop.

4. Toarnă siropul fierbinte peste gutuile din borcane și apasă ușor fructele pentru a elimina bulele de aer.

5. Sigilează ermetic borcanele cu compot de gutui pentru iarnă și pune-le într-o tava, apoi dă la cuptorul preincins pentru 60 de minute.

6. Stinge focul și lasă borcanele în cuptor să se răcească.

Sugestie. Pentru un plus de gust, poți adăuga în borcanele cu compot de gutui câte un baton de scorțisoara sau cuișoare.