Inchide

Informații de inters cetățenesc


Închirierea unor terenuri pentru amenajarea de terase

În cadrul ședinței Consiliului Local din luna iulie, s-a aprobat, la cererea unor persoane și societăți interesate, scoterea la licitație a unor terenuri pentru amenajarea de terase, la următoarele adrese: 50 mp pe Înfrățirii nr.71, 74 mp pe Zarandului nr. 48 (Nădab), 15 mp pe Înfrățirii nr. 128 și 15 mp pe Plevna nr. 14.

Prețul de pornire a licitației a fost stabilit la nivelul de 12 lei/mp/lună.

 

Centrul de permanență la Chișineu-Criș începând cu 1 august

 

Vineri, 1 august, va începe să funcționeze centrul de permanență Chișineu-Criș, la parterul fostului spital orășenesc, de pe strada Înfrățirii, nr. 95. Centrul va fi deservit de medici de familie și asistente, oferind servicii medicale zilnic de luni până vineri între orele 15.00 și 08.00, iar sâmbătă și duminică, timp de 24 de ore. Se va asigura astfel în regim de gardă continuitatea asistenței medicale primară pentru populația de pe raza de acoperire a fostului spital orășenesc, adică din Chișineu-Criș și comunele Pilu, Grăniceri, Socodor, Zerind, Mișca, Sintea-Mare, Zărand și Șimand. Întreaga populație din aceste localități, deci atât cei asigurați, cât și cei neasigurați, pot beneficia de consultații gratuite. Sigur, cazurile mai grave, vor fi îndrumate spre Spitalul Sfântu Gheorghe din imediata apropiere sau UPU Spitalul Județean Arad, în funcție de gravitatea cazurilor. Spațiul a fost pus la dispoziție prin închiriere către medicii asociați ai centrului la tariful de 2 euro/mp/lună, de către primăria Chișineu-Criș.

De menționat faptul că în alte localități, primăria a oferit gratuit asemenea spații pentru organizarea centrelor de permanență. De exemplu, primăria Șiria a pus la dispoziţie un sediu adus la standarde moderne de funcţionare, inclusiv a asigurat dotarea cu aparatură medicală necesară desfăşurării în bune condiţii a actului medical, asigurând și utilitățile zilnice precum și personalul auxiliar pentru lucrările de curățenie.

 

Colectivul redacțional