Inchide

Povești cu zâne la ”Fundația Copii în Siguranță”


1 iunie, ziua dedicată special celor mici este cu adevărat așteptată, an de an. Părinții reușesc să satisfacă în această zi dorințele copiilor lor, transformându-le ziua într-una specială. Însă nu doar părinții ci și autoritățile și cadrele didactice organizează diferite evenimente în această lună. Profitând de această ocazie, la căminul de copii din Chișineu-Criș, mai exact la Fundația ,,Copii  în Siguranță”, cămin ce funcționează de peste 10 ani în localitate, s-a organizat un eveniment în premieră.

Copii care trăiesc în acest orfelinat de tip familial au avut ocazia să petreacă și să socializeze cu  copiii proveniți din familiile normale, din localitate. Chiar dacă vremea ploioasă nu a fost în favoarea organizatorilor și a copiilor, acest lucru nu a fost un obstacol de neînvins, iar curtea s-a umplut cu copii voioși.

Aceștia s-au bucurat de prezența unui clovn și a unei prințese din povești. Au făcut poze, au desenat, colorat, dansat și cântat împreună. Evenimentul a fost inițiat și sponsorizat de către deputatul Claudia Boghicevici, care a început o serie de astfel de evenimente dedicate mamelor și copiilor din întregul județ. Evenimentul s-a dovedit a fi unul de succes, motiv pentru care astfel de inițiative vor mai exista și în viitor, nu doar de 1 iunie.

Blanca Molnar