Inchide

RMPSZ továbbképző az Erdőhegyi Általános Iskolában


A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetség, Arad megyei szervezetének köszönhetően Körösköz pedagógusai évközi továbbképzésen vettek részt az Erdőhegyi Általános Iskolában. Január 17-én, péntek reggel kilenc órakkor kezdődött a képzés, a megnyitón részt vett Kisjenő polgármestere Burdan Gheorghe, alpolgármestere Tripa Ioan, valamint a programkoordonátorok Matekovits Mihály és Kiss Anna. Matekovits Mihály köszöntötte az egybegyülteket és bemutatta az előadókat, akik Csíkszeredából érkeztek hozzánk, majd átadta a szót Burdan Gheorghe polgármesternek. A polgármester úr beszédében kifejezte örömét, hogy városunk ilyen rangos eseménynek ad otthont és biztosított mindenkit a mostani és mindenkori támogatásáról.

      Tizenegy településről érkeztek pedagógusok: Ágya, Arad, Feketegyarmat, Kisiratos, Kispereg, Majlát, Nagyzerind, Simonyifalva, Szapáryliget, Szentpál és Vadász. Összesen ötven óvónő, tanító és tanár foglalkozott behatóan az értő olvasás alapjainak elsajátításával. Az előadók Porsche Éva-tanfelügyelő, tréner, Hargita Megyei Tanfelügyelőség-, és Dr.Zsigmond István- főiskolai docens, Kecskeméti főiskola, Tanítóképző Kar-, két csoportra osztották a jelenlévőket, majd megkezdődött a munka. A elmúlt hétvégére kiterjedő interaktív és rendkívűl jó hangulatban zajló tevékenységeket csak kávészünetek és ebédszünet szakította meg. A résztvevők elsajátítottak számos gondolkodást fejlesztő, megjegyzést és egyéni tanulást segítő módszert és technikát.

   Az Erdőhegyi Iskola tantestülete köszönetet szeretne mondani az Arad megyei RMPSZ vezetőinek Matekovits Mihálynak és Kiss Annának, hogy idén iskolánk adhatott otthont az évközi továbbképzőnek, köszönjük bizalmukat és mindenben megnyilvánuló kedvességüket. Szeretnénk megköszönni Burdan Gheorghe polgármester úrnak a tevékenység lebonyolításához nyújtott támogatását. Köszönjük Lipovanu Cosmin igazgató úrnak, a  Mihai Veliciu Elméleti Líceum vezetőjének, hogy lehetővé tette az étkezést az intézmény éttermében. Megköszönnénk előadóink Porsche Éva és Dr. Zsigmond István türelmét és odaadását, köszönjük nyitottságukat és azt, hogy megosztották velünk tudásuk legjavát az értő olvasás fejlesztésével kapcsolatban. Köszönjük pedagógustársainknak, hogy megtiszteltek minket és ilyen nagy számban ellátogattak iskolánkba.