Inchide

Săptămâna Patimilor


Mulți dintre noi avem tendința de a deveni religioși doar în preajma sărbătorilor. E bine și așa, deși apropierea de Dumnezeu nu trebuie să fie condiționată nici de date calendaristice și nici de cum ne privesc ceilalți oameni.

Acum , în Săptămâna Patimilor, apropierea față de Dumnezeu este mult mai profundă. Că vrem, că nu vrem, exemplul celorlalți ne obligă pe noi, cei mai puțin credincioși, mai puțin practicanți, la o altă atitudine. În această săptămână sfântă suntem mai buni nu doar de „ochii lumii”, ci și penru că, într-adevăr avem motive temeinice, sufletești, pentru a fi mai buni.

Problema este, însă, alta. Vom putea oare să ne păstrăm această atitudine și după Sărbătorile Pascale? Sau vom dovedi, așa cum am spus la început, că doar sărbătoarea în sine și influența celorlalți ne-au îndemnat să avem această stare spirituală?

Cred că răspunsul se află în fiecare dintre noi, iar Săptămâna Patimilor sau Ajunul Crăciunului sunt încercări care să ne arate Calea. Și, de la an la an, avem tot mai multe dovezi că din ce în ce mai mulți dintre noi trecem aceste încercări și ne apropiem tot mai mult de Dumnezeu.

Sărbători Fericite!

Teofil Grădinaru