Inchide

Știri, pe scurt...


Cale ferată înghițită de buruieni

La trecerea de nivel cu calea ferată de la Pădureni, buruienile încep să înghită cu totul șinele și traversele. Se vede deja faptul că ultimul tren care a trecut spre Grăniceri a fost prin luna februarie. Ce ne facem oare cu gara Pădureni, cladire care produce atât de multe amintiri multora dintre chișeuani, sau chiar cu linia ferată Nădab - Grăniceri care zace în părăsire. Noi tragem un semnal de alarmă, pînă nu e prea târziu. 

A venit vara, bradul s-a dus...

 

În urmă cu câteva luni, a fost plantat un brad în fața primăriei, în încercarea de a rezolva o problemă a sărbătorilor anuale de Crăciun. Bradul a fost mărișor, intenția a fost bună, dar bradul... s-a dus, așa cum se vede din imaginea recentă cu clădirea primăriei. N-a fost să fie, poate o altă încercare va fi încununată de succes.  

UPDATE!

Bye, bye, Calypso!

Înțelegând că ar fi ceva discuții legate de informația despre barul Calypso și o neînțelegere a sensului celor prezentate de noi, venim cu o precizare necesară: informația dată se dorește clar o apreciere a întregii activități de ani și ani a locației din piața Avram Iancu și a celor care au gestionat-o, chiar regretul închiderii.

Iar expresia folosită că “a fost o pată de culoare, mai ales la începuturi, în anii ’90”, pentru cei care eventual nu au înțeles sensul figurativ al expresiei, a dorit să arate că mai ales în acei ani ‘90, a fost mult peste standardele existente în domeniu la nivelul orașului nostru.

***

După ani și ani de funcționare, barul Calypso, din piața Avram Iancu s-a închis. Credem că va rămâne în amintirea multora care l-au frecventat. Și trebuie să recunoaștem că a fost o pată de culoare, mai ales la începuturi, în anii ’90.

Galerie Foto