Inchide

Știri, pe scurt...


Oare cine plătește taxa pe stâlp?

Privind imaginea alăturată, ne punem intrebarea logică „oare cine plătește noua taxa pe stâlp”? Sigur, e o dilemă care va crea multe controverse nu numai la noi la Chișineu-Criș, dar și în multe alte locuri din țară.

Sigur, știm că toate aceste cabluri vin aparent în folosul nostru. De ce aparent? Pentru că noi plătim aceste servicii. Credem însă, că în condițiile schimbărilor climatice tot mai accentuate pe meleagurile noastre, când tot mai des cad pomi, arbori și... stâlpi de curent, sau crengile căzute fac praf aceste cabluri, și în condițiile în care aspectul orașului începe să sufere, este momentul să privim spre viitor. Și viitor înseamnă o strategie pe termen mediu sau lung, când aceste cabluri vor coborî în canalele tehnice, adică sub pământ, așa cum se întâmplă în tot mai multe localități. E o sugestie, mai ales în condițiile dilemei cu taxa pe stâlp! 

 

Să gândim nemțește!

Zona fântânii arteziene din parcul central, cu un pic de efort, ar putea într-adevăr să fie un punct de atracție. Ce înseamnă un pic de efort?

A. Cu riscul de a supăra, la eforturile mari făcute, chiar și financiar, de către primărie, mai trebuie adăugat punctual câteva lucruri mărunte:

-funcționarea fântânii în zilele toride,

-întreținerea gazonului, care ca o bilă albă, în ultimul timp se face mult mai bine. Aici intră și stropirea gazonului, că doar există instalație subterană,

-flori în toate locurile special amenajate care zac goale,

-mai mult efort în salubrizare, pentru că zona este mult mai frecventată și este o imagine a orașului. Aici merită ridicat gunoiul, chiar și de două ori pe zi!

-organizarea unor evenimente ușoare, simple, în zonă.

B. Pe de altă parte, pentru cei care frecventează zona, credem că a venit vremea să gândim nemțește. Adică simplu, să nu aruncăm gunoiul pe jos, și chiar să-i tragem de mânecă pe cei care fac acest lucru. Așa cum ne place să povestim că se întâmplă în Germania.

Până una-alta, glumind amar, poate o soluție provizorie ar fi dotarea băncilor cu măturiță,  lopățică și coșuleț de gunoi, în speranța că astfel grămezile de coji de semințe vor fi mai mici decât anul trecut.  

 

Cresc buruienile, cresc...

Constatăm că înălțimea buruienilor din vechiul cimitir Pădureni, a depășit nivelul zidului împrejmuitor. Ce-i de făcut? Înălțăm zidul sau trecem la tăierea buruienilor

Galerie Foto