Inchide

Testvériskolai kapcsolatok erősödése


Testvériskolai kapcsolatok erősödése

   Iskolánk, az Erdőhegyi Általános Iskola, 2013 április 25-én, ünnepélyes keretek között, a kétegyházi polgármesteri hivatalban, Testvériskolai Együttműködési Megállapodás-t írt alá a kétegyházi Márki Sándor Általános Iskolával. Ekkor pedagógusaink egy népesebb csoportja látogatott el a nagyközségbe. A látogatás viszonzására 2013 őszén került sor, a kétegyházi pedagógusok Erdőhegy Napján tiszteltek meg minket jelenlétükkel.

  Tanulóink és pedagógusaink egy csoportja, május 21-én, szerdán részt vett testvériskolánk „Kihívás napján”. Helyi idő szerint, délelőtt 11 órára érkeztünk a kitűnően felszerelt és karbantartott iskolába, ahol nagy szeretettel fogadtak minannyiunkat. Az udvaron elhangzott köszöntőbeszédek után, rövid bemutatkozás következett, majd diákjaink csatlakoztak, osztály szerint, az új osztálytársaikhoz.

   Az első „kihívás” a futás volt. Osztályonként futottak a gyerekek, majd tanáraik is rajthoz álltak. Finom ebédet követően, kosárlabda mérközések egész sora zajlott az V-VIII osztályos tanulók és pedagógusaik résztvételével az iskola tornatermében, majd játékos sportfeladatok teljesítésére került sor hat állomáson, az iskola tantermeiben.

  Késő délután a tornateremben díjazták a leggyorsabb futókat, majd a sportfeladatok eredményhírdetése következett. Iskolánk csoportja, nagy örömünkre első helyen végzett. A csapat tagjai: Dávid Benyamin-Andrei, Demeter Réka, Gácsi Botond-Ernst,  Kiss Erik, Lăpugean Gabriel, Mihăiescu Cristian-Ladislau, Orbán Ágota-Dóra, Purcel Adelina, Pusztai Levente-Zoltán, Radulescu Florián, Schuler Beatrix ésVarga Manuel. Kísérő pedagógusaik, akik lelkesen sportolták végig a napot: Apáti Adél, Moca Simona, Pálfi András, Pusztai Mária-Matild, Sarfolvi Gabriel-Francisc és Sime Judit. A gyerekek érmeket, okleveleket és gyümölcsöt kaptak munkájuk jutalmaként. A nap végén, az elhasznált kalóriák pótlása végett, egy hatalmas száz szeletes torta felvágására és közös elfogyasztására kerükült sor.

   A rendkívűl jól megszervezett napot, a szíves és baráti fogadtatást köszönjük barátainknak, a Márki Sándor Általános Iskola közösségének!

Erdőhegyi Iskola Kupa

    Idén első alkalommal került megrendezésre, június 7-én az Erdőhegyi Iskola Kupa, öt körösközi iskola résztvételével. Csapatok érkeztek Nagypélből, Simonyiból, Székudvarról, valamint a kisjenői Mihai Veliciu Elméleti Líceumból, akikhez csatlakozott iskolánk csapata is. A csapatok vezető tanáraik, Körösi Ramona, Brînduşe Flavius, Faur Marian, Nan Ioan és Szabó Attila kíséretében kilenc órára érkeztek meg iskolánkba. Minden csapathoz egy-egy kísérő pedagógus csatlakozott iskolánkból, Apáti Adél, Gál Éva-Gabriella, Moca Simona, Pusztai Maria-Matild és Sime Ioan-Sorin személyében.

   A megnyitón Sime Judit igazgató és Pálfi András szervező tanár köszöntötte a versenyzőket, majd iskolánk mazsorettjeinek bemutatója következett. Kis pom-pom táncosaink második osztályosok, Gál Éva-Gabriella tanítónő oktatta őket ritmusos táncukra, amellyel nagy sikert arattak.

   A csapatok négy versenyszámban nevezhettek. A fiúk kosárlabda mérkőzései zajlottak legelőször, majd következtek a lányok ugyanabban a sportágban. Az ebédszünetben minden csapat szendvicset és üdítőt fogyasztott, majd következtek a fiúk futbal és a lányok kézilabda mérközései, délután hat óráig.

   A díjkiosztón az első helyezett csapatok kupát, oklevelet és emlékérmet kaptak, a második és harmadik csapat oklevélben részesült. Pálfi András szervező, testnevelő tanár adta át az elismeréseket, gratulálva minden csapatnak és kollégáinak. A fiu kosarasok közzül első helyen végzett az Erdőhegyi Iskola csapata, második lett a kisjenői líceum, harmadik Simonyifalva. A legeredményesebb játékosok Hamza Ovidiu-Oli és Moise Adrian lettek, mindketten az Erdőhegyi Iskola tanulói. A lány kosarasok közzül kiérdemelte a kupát a székudvari Iustin Marşieu Általános Iskola csapata, második helyen végzett a simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola, harmadikok lettek a házigazdák diákjai. A legeredményesebb kosaras lányok: Mácsár Regina (a Simonyi Imre Általános Iskola tanulója)  és Vorăndan Iasmina (a Iustin Marşieu Általános Iskola diákja). A fiu futbal csapatok közzül a Nagypéli Általános Iskola vitte el a kupát, másodikok lettek a simonyifalvi focisták, a harmadik helyen az erdőhegyiek végeztek. Fociban a legeredményesebb játékosok: Milák Ferenc (Erdőhegyi Általános Iskola) és Todinca Ionuţ (Nagypéli Általános Iskola). A lány kézilabdázók közzül  a székudvari Iustin Marşieu Általános Iskola bizonyult a legjobbnak, második lett Simonyi, harmadik Erdőhegy. A legeredményesebb kézilabdázók Ardelean Eliza és Bodonea Alexandra (a Iustin Marşieu Általános Iskola diákjai). 

   Sime Judit igazgató oklevéllel jutalmazta a csapatok kísérő tanárait, az egész nap megnyílvánuló sportszerűségért, megköszönve a résztvételt és a csapatok felkészítését.

  Köszönet mindazoknak akik munkájukkal, hozzáértésükkel és kitartásukkal lehetővé tették az első Erdőhegyi Iskola Kupa megszervezését!

A VIII. osztály sportolása a tanárokkal

Június 11-én, szerdán került sor az immár rendhagyó eseményre, a VIII. osztályos tanulók mérkőzéseire a tanárokkal. A tanárok csapatában az alábbi pedagógusok játszottak: Apáti Adél,  Moca Simona, Pálfi András, Sarfolvi Gabriel-Francisc és Sime Judit. A válalkozó kedvű VIII. osztályosok: Dávid Norbert, Hamza Ovidiu-Oli, Moise Adrian, Patkány Zsolt és Varga Manuel. Kézilabdát és kosárlabdát játszottunk. Mindkétszer a tanárok győztek.

 

                                                                                                       Sime Judit

    

Galerie Foto