Inchide

Un pod prea îndepărtat!


Pentru cei care străbat des șoseaua Arad-Oradea, adică DN 79, aveam până acum câteva puncte care ne creau probleme: trecerile la nivel cu calea ferată de la Zimandu-Nou) și Pădureni, dar și o denivelare care se întinde pe zi ce trece la sensul giratoriu de la intersecția spre Sântana, pe direcția spre Oradea.

Podul nereabilitat de la noi, de la Chișineu-Criș, ne-a obișnuit deja cu denivelările permanente și o stare care se degradează de la o zi la alta, dar odată cu sosirea verii și temperaturile mari înregistrate, au apărut câteva gropi chiar în porțiunea care strabate orașul nostru. Iată că cei care se ocupă de întreținerea acestui drum, au intervenit destul de rapid și gropile au dispărut. Oare de ce nu se pot rezolva la fel de rapid și celelalte puncte care ne ridică mereu probleme? Asta, mai ales dacă ținem cont că reabilitarea DN 79 trebuia finalizată în 2011, așa cum este trecut și pe panoul instalat la intrarea în Chișineu-Criș, venind dinspre Oradea, unde scrie clar că trebuia finalizat în 370 zile începând cu data de 03.02.2009.

De fapt, prin 2012, era finalizat în procent de peste 90% și cam așa a rămas. Problema care ne doare pe noi chișeuanii, și asupra căreia mai atragem încă odată atenția, este faptul că pentru reabilitarea podului nu s-a făcut nimic. Podul are aproape 40 de ani de viață și este clar că nu a fost gândit, proiectat și construit pentru traficul zilelor noastre, când e greu să treci strada. Prin anii ’75, când trecea pe șosea o mașină era un eveniment. Faptul că reabilitarea lui este absolut necesară se vede foarte clar și din imagile care arată starea zonelor de sprijin și rezistență maximă, dar și cea a îmbinării dinspre Pădureni. Sperăm să se facă în sfârșit ceva, pentru a nu ne trezi că trebuie să mergem în Pădureni prin... Șicula sau Ineu! 

Galerie Foto