Inchide

ÜNNEPEK AZ ERDŐHEGYI ISKOLÁBAN


Ünnepi hangulatban telt az idei utolsó tanítási hét iskolánkban. Nagy készülődés előzte meg az ünnepi műsorokat, mindenki lelkesen  készülődött: szerepet próbált, képeslapot színezett és tantermet díszített.

     Nagy várakozást követően, december 6-án megérkezett a Mikulás az óvodába. A gyerekek versekkel és dalocskákkal köszöntötték, majd mindenki megkapta ajándékát. A Mikulás 58 csomagot osztott szét.

    Az aradi bábosok előadása, igazi Mikulás-napi ajándék volt az iskolás gyerekeknek. Az RMDSZ megyei szervezete jóvoltából minden diák csoki Mikulást kapott. Köszönjük szépen! Köszönjük Bíró Zoltán helyi tanácsosnak az utánna járást és a gondoskodást.

   Iskolánk diákjainak egy csoportja, a „Szikra csoport”, szám szerint tizenketten, beneveztek a „Csillagének a Földért”, Magyarok Karácsonyi Világjátéka elnevezésű versenybe, amelyet  az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány szervezett meg. Betlehemes játékukat Pusztai Matild tanítónő segítségével sajátították el. A „Szikra” csoport tagjai: Dávid Benyámin, Demeter Réka, Gácsi Botond, Göröngyi Barbara-Lenke, Kovács Kamilla-Beatrix, Kovács Krisztián-Ervin, Molnár Adrienn, Orbán Ágota-Dóra, Pusztai Levente-Zoltán, Schuler Beatrix, Szabó Richárd és Tősér Kitti. Betlehemes játékukkal bejárták az egész várost, sőt a környező településekre is eljutottak: templomokba, gyárakba, a városi kórházba, éttermekbe és üzlethelységekbe. A verseny célja a betlehemezés hagyományának felélesztése, az örömszerzés, az adományok gyűjtése, amelyet a helyi Gyermekotthonnak és az iskolában működő Dévai Szent Ferenc napközinek fognak felajánlani. A fellépések még javában zajlanak, egészen január elejéig, töretlen lelkesedéssel. Köszönet mindazoknak akik megértették a verseny célját, megtekintették az előadást, segítették és adományaikkal támogatták a „Szikra” csoportot.

    Kedden a Dévai Szent Ferenc Alapítvány napközisei tartották karácsonyi ünnepségüket iskolánk tornatermében,. Huszonöt gyermek teljes szívből énekelt és szavalt a jelenlévő családtagjaiknak. A műsort imával zárták, majd szétosztották a saját készítésű képeslapjaikat a jelenlévők között. A műsort követően sor került a már hagyományos ünnepi ebére, amelyet Bálint Mária nevelőnő nagy hozzáértéssel készített el. Öröm volt végigtekinteni az ebédlővé varázsolt tantermet benépesítő, falatozó gyermekeken. A süteményeknek már alig jutott hely, ezért azokat mindenki hazavihette magával.

    Az  óvodások szerdán tartották meg karácsonyi előadásukat. A nagycsoportosok betlehemesével kezdődött az előadás, majd minden gyermek szóhoz jutott, elmondván egy-egy kis alkalomhoz illő verset. A kicsiket felkészítették Hent Annamária, Hotăran Zsuzsanna és Molnár Erzsébet óvónők. A műsor végén mindenki megkapta a Jézuska által a karácsonyfa alatt hagyott csomagot amelyeket az idén az Erdélyi Magyar Néppárt, a Maschio Gaspardo,  a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a S.C. Sapa Profiles S.R.L. adományozott. Köszönjük nagylelkűségüket!

   Csütörtök délelőtt városunk polgármesteri hivatalában énekelt iskolánk Fáy Szeréna kórusa. A kórust elkísérték Máté Erzsébet és Sime Judit tanárnők. A gyerekek az előadás végén édességcsomagokat kaptak. Köszönjük a hivatal dolgozóinak és Burdan Gheorghe polgármesternek.

   Csütörtök délután az iskolások karácsonyi műsorára került sor. Sime Judit igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd megköszönte az ajándékcsomagokat az Erdélyi Magyar Néppárt, a Maschio Gaspardo,  a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a S.C. Sapa Profiles S.R.L képviselőinek, akiket a jelenlévők nagy tapssal jutalmaztak. Az ünnepi műsort a III. osztály  verses-zenés összeállítása nyitotta. Pusztai Matild tanítónő segítségével készültek fel erre a napra a gyerekek. Az V. osztályosok verses-zenés műsorát, osztályfőnökük Öze Kinga tanárnő állította össze. A negyedik osztályosok jelenetével folytatódott az előadás, Apáti Adél tanítónőnek köszönhetően. A VI.osztályosok a mai, modern karácsonyt bemutató jelenetét, Máté Erzsébet tanárnő segítségével tanulták be. Az előkészítő osztályosok, fenyőfák és angyalok, ügyesen táncoltak és énekeltek. Jelenetüket Csáki Matild tanítónő dolgozta ki és tanította be. A VIII. osztályos tanulók, Bíró Margit  tanárnő vezetésével gyönyörű karácsonyi dalokat adott elő, előbb magyar, majd román nyelven. A műsort az Erdőhegyi Iskola Fáy Szeréna kórusa zárta, Máté Erzsébet és Sime Judit tanárnők irányításával. Két pályázat eredményhírdetésére is sor került. A karácsonyi SNAC képeslap pályázat első helyezettje Molnár Tamara-Yvett és Molnár Petra-Anett lett. A legszebben feldíszített osztály első helyezettje a II. és a IV. osztály. Végül a tanítónők és az osztályfőnökök sorban, névsor szerint szólították diákjaikat akik megkapták karácsonyi ajándékaikat.

   Szombaton, december 21-én ünnepségre gyűltek össze a Dévai Szent Ferenc Alapítvány napközisei. Örömmel és várakozással adták elő keddi műsorukat, majd Csomos Klára átadta, egy-egy puszi kíséretében, az aradi belvárosi plébánián működő karizmatikus imacsoport ajándékcsomagjait. Nagyon köszönjük minden adományozónak, hogy gondoltak ránk és szebbé tették a gyerekek karácsonyát!

   Iskolánk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy idén egyik diákunk kapta meg a Tőkés László Alapítvány, az aradi Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács  ösztöndíját. Az ösztöndíjat olyan tanuló kaphatja aki nehéz körülmények között él, de igyekvő, szorgalmas és jóhiszemű. Szombaton, december 21-én Zleoczki Ibolya vehette át az említett ösztöndíjat, Dr. Burján Sándortól, az Erdélyi Magyar Néppárt Arad megyei elnökének jóvoltából. Köszönjük a támogatást és az odafigyelést az iskolánk közössége és a Zleoczki család nevében!

    Az RMDSZ helyi szervezetének köszönhetően, sportfelszerelésekkel gazdagodott iskolánk. A második félév utolsó heteiben tanulóink már birtokba is vehették az új eszközöket, amelyek segítségével érdekesebbé tehetők a tornateremben megtartott téli tornaórák is. Hullahopp karikák, kosárlabdák és futballabda  is társult az egyre népszerűbb akadályversenyekhez nélkülözhetetlen bólyákhoz. Diákjaink nevében köszönetet szeretnénk mondani az RMDSZ helyi szervezetének, kiemelten Bíró Zoltánnak és Pálfi Mátyásnak a jelen és mindenkori támogatásért, valamint azért, hogy szívükön viselik iskolánk és közösségünk sorsát.

 

Sime Judit

Galerie Foto