Inchide

Ziarul Crișul vă recomandă: Brăduți de Ciocolată


Brăduții de ciocolată sunt un excelent desert pentru masa de Crăciun. Consistența lor este diferită față de cea a biscuiților clasici de ciocolată. Exteriorul crocant ascunde un miez cremos și parfumat, asemănător trufelor de ciocolată.

Ingrediente – Brăduți de ciocolată (10-12 braduți)

125 g ciocolată amară; 200 g migdale; 1 linguriță cacao; 2 linguri făină; 2 albușuri medii; 100 g zahăr; 2 linguri brandy; 1 portocală (doar coaja); 1 vârf cuțit cu sare; 100 g ciocolată amară (pentru decor); Biluțe colorate de zahăr (pentru decor)

Mod de preparare

  • Ciocolata se topește la bain-marie apoi o lăsăm să se răcească 2-3 minute. Adăugam migdalele măcinate, cacao, făină și cele 2 linguri de brandy și amestecam bine. Se obține un aluat cu o textură sfărâmicioasă.
  • Se mixează albușurile amestecate cu un vârf de cuțit de sare până se întăresc perfect, apoi adăugam treptat zahărul și coaja rasă de portocală. Se mixează până cand se obține o bezea lucioasă.
  • Se combină jumătate din mixul de ciocolată și migdale în bezea, amestecând de jos în sus.
  • Se adaugă și cealaltă jumătate rămasă și se frământă aluatul doar până la omogenizarea completă, nu mai mult.
  • Aluatul final are o consistență cremoasă. Se pune vasul în care se află aluatul braduților de ciocolată, în frigider, pentru 2-3 ore.
  • Dupa perioada de repaus, aluatul se va întări puțin, dar consistența va rămâne în continuare destul de cremoasă. Punctul puțin mai dificil al rețetei este formarea braduților.
  • Se pune aluatul pe o foaie de hârtie de copt, pudrată ușor cu făina, se acoperă cu o a doua foaie și se întinde aluatul într-o foaie de 1-1,5 cm grosime. Se umezește ușor partea internă a formei cu care se vor forma brăduții, apoi se introduce într-un bol plin cu zahăr.
  • Se decupează brăduții, se desprind cu grijă de pe hârtie și se așează în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  • Brăduții se lasă să se usuce peste noapte, la temperatura camerei.
  • A doua zi, cuptorul se preîncălzește la 220°C și se coc pentru 3 minute.
  • Dupa ce se scot din cuptor, se lasă la răcit în tavă iar apoi se pot decora după preferințe.

Sărbători luminoase !

Galerie Foto